Wigilia Firmowa w Łodzi
Wigilia Firmowa w Łodzi 2016
Wigilia Firmowa to wspaniała okazja, żeby zasiąść wspólnie przy stole w magicznej atmosferze Świąt Bożego Narodzenia, przepełnionej malowniczymi wnętrzami Dworu Giemzów, zapachem choinki, kolędami, płonącym ogniem w kominku oraz wyśmienitymi wigilijnymi potrawami.
Wigilie firmowe stwarzają idealne warunki, by złożyć sobie życzenia dzieląc się opłatkiem, podziękować za współpracę, podsumować osiągnięcia i porozmawiać o sprawach, które czasem umykają nam na co dzień.
Jako restauracja, posiadamy wieloletnie doświadczenie w organizacji wigilii firmowych dla pracowników i klientów. Zaufało nam już wiele firm nie tylko w Łodzi, ale z całej Polski. Gwarantujemy, iż nasze wigilijne menu będzie dostosowane do Państwa wymagań, jednocześnie zachowując tradycję świątecznych potraw. Nasza restauracja oddaje do Państwa dyspozycji kilka sal, w zależności od potrzeb i liczby gości (do 120 osób w przypadku największej sali konferencyjno-bankietowej). Istnieje możliwość zorganizowanie dodatkowych atrakcji.
W cenie wigilijnej kolacji wliczone jest:
- Dedykowana sala
- Powitalny drink
- Opłatek na stole
- Świąteczne dekoracje
- Nastrojowa muzyka
- Wyjątkowa atmosfera wnętrz staropolskiego dworu
Sale wigilijne:
Sala | Powierzchnia | Ilość osób |
---|---|---|
Sala konferencyjna kameralna | 35m2 | 20 |
Sala konferencyjno-bankietowa | 120m2 | 120 |
Salon z fortepianem i kominkiem | 80m2 | 40 |
Sala lustrzana | 49m2 | 22 |
Kuchnia dworska z kominkiem | 20m2 | 15 |
Serdecznie zapraszamy do organizacji firmowych spotkań wigilijnych w naszej restauracji i hotelu. Poniżej przykładowe zestawy oraz potrawy do skomponowania własnego menu. W odrestaurowanych wnętrzach standardem są zawsze świeże kwiaty, palące się świece i sącząca się w tle muzyka jazzowa i świąteczna. Żywa choinka i ogień w kominkach stworzą niepowtarzalny nastrój a magia miejsca sprawi, że nie będą Państwo chcieli od nas wyjeżdżać. Wieczór może umilić Państwu nasza pianistka.
Poniżej przykładowe zestawy menu.
Zupa
- Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
Danie główne
- Karp saute
- Ziemniaki z wody
- Kapusta z grochem
Deser
- Makowiec z bakaliami
Napoje
- Napoje zimne – pomarańczowe, jabłkowe, wody mineralne
- Kompot z suszu owocowego
- Kawa, herbata
Zupa
- Borowikowa zabielana z łazankami
Danie główne
- Fileciki z Sandacza w sosie chrzanowym
- Ziemniaki z wody
- Bukiet zielonych sałat
Deser
- Panna Cotta z musem owocowym
Napoje
- Napoje zimne – pomarańczowe, jabłkowe, wody mineralne
- Kompot z suszu owocowego
- Kawa, herbata
Zupa
- Żur staropolski z białą kiełbasą
Danie główne
- Szynka pieczona na sposób angielski
- Kluski śląskie
- Bukiet surówek
Deser
- Owoce flambe na lodowej wanilii (lub patery ciast świątecznych)
Zimne przekąski
- Śledź w śmietanie
- Karp po żydowsku
- Pasztet dworski
- Łazanki z kapustą i grzybami
- Chrzan ze śmietaną
- Masło śmietankowe
- Pieczywo
Napoje
- Napoje zimne – pomarańczowe, jabłkowe, wody mineralne
- Kompot z suszu owocowego
- Kawa, herbata
Zupa
- Barszcz czerwony z uszkami
Danie główne (podane na półmiskach)
- Łosoś norweski gotowany na parze z warzywami
- Schab pieczony w sosie śliwkowym
- Ziemniaki z wody
- Sałatka z ogórka kiszonego
Deser
- Patery ciast świątecznych
Zimne przekąski
- Jajko garnirowne ze śledziem na sałatce
- Karp po żydowsku
- Pasztet dworski
- Chrzan ze śmietaną
- Masło śmietankowe
- Pieczywo
Przekąska na gorąco
- Pierogi z kapustą i grzybami
Napoje
- Napoje zimne – pomarańczowe, jabłkowe, wody mineralne
- Kompot z suszu owocowego
- Kawa, herbata
Spotkanie Wigilijne w postaci bufetu świątecznego (min.25 osób)
Bufet gorący
- Żur staropolski z białą kiełbaską
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierogi ze szpinakiem
- Pierogi z soczewicą
- Łosoś norweski gotowany na parze z warzywami
- Pierś z kurczaka w sosie limonkowym
- Ziemniaki z wody
- Ryż
- Surówka z marchwi
- Bukiet zielonych sałat z vinaigrette
Bufet zimny
- Pasztet dworski
- Schab pieczony z morelą
- Ryba po grecku
- Śledź w śmietanie
- Sałatka z fasoli ze śledzikiem
- Sałatka grecka
- Masło śmietankowe
- Pieczywo
Bufet ciast świątecznych
- Makowiec
- Piernik
- Sernik
- Szarlotka
Napoje
- Napoje zimne – pomarańczowe, jabłkowe, wody mineralne
- Kompot z suszu owocowego
- Kawa, herbata
Każde menu ustalamy indywidualnie według potrzeb, oczekiwań i budżetu klienta.
Przygotowujemy również potrawy na specjalne życzenie.
Przykładowe dodatkowe atrakcje:
- Pianistka
- Kwartet smyczkowy
- Pokaz Tanga Argentyńskiego
- Degustacja wina, whiskey, cygar
- Pokazy ognia
Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszego obiektu. Centrum miasta Łódź jest zaledwie 20 minut → jazdy samochodem. Będą mogli Państwo osobiście zobaczyć obiekt i ocenić, czy spełnia Państwa oczekiwania.
Zasady rezerwacji
Warunkiem dokonania rezerwacji terminu spotkania firmowego jest:
- Potwierdzone przez Dwór Giemzów zamówienie mailowe lub na osobnym formularzu zgłoszeniowym. Zamówienie musi zawierać termin, dane zamawiającego, rodzaj spotkania, liczbę uczestników, specyfikację kosztową wraz z ze specyfikacją zamówionych usług.
- Podpisanie umowy oraz wpłata zadatku w wysokości 30% zamówionych usług, chyba, że strony ustalą inaczej.
W celu uzyskania szczegółowej oferty dotyczące organizacji spotkania wigilijnego dla firm prosimy o kontakt, podając informacje o przybliżonej ilości osób i ewentualne uwagi dotyczące menu, czy formy spotkania.
Napisz do Nas
Serdecznie zapraszamy!
październik 17, 2016