Sala Weselna | Ślub Cywilny w Plenerze | Łódź
Marzysz o tym, aby Twoje wesele było jak z bajki? O uroczystości ślubnej w ogrodzie? Co powiesz na ślub cywilny poza Urzędem Stanu Cywilnego w plenerze? Chcesz, by Twoi goście zaniemówili z wrażenia?
Zapraszamy do Dworu Giemzów w Łodzi. Tu nie ma miejsca na sztampowe uroczystości. Zapewniamy, iż ten wyjątkowy dzień w życiu zapadnie Państwu na długo w pamięci. Organizujemy zarówno kameralne kolacje weselne w gronie najbliższych, jak i całonocne przyjęcia weselne. Dbając o każdy detal tej niezmiernie ważnej dla Państwa uroczystości, pomożemy przy podejmowaniu decyzji, aby nie tylko goście, ale przede wszystkim Nowożeńcy mogli cieszyć się każdym momentem przyjęcia weselnego. Przy organizacji hucznych wesel istnieje możliwość wynajęcia całego obiektu na wyłączność.
Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszego obiektu. Łódź jest zaledwie 20 minut → jazdy samochodem. Będą mogli Państwo osobiście zobaczyć pokoje i apartamenty hotelowe, ocenić, czy sala weselna spełnia Państwa oczekiwania, przespacerować się po parku otaczającym dwór.
Baza hotelowa
Sale weselne
Ceremonia ślubna w ogrodzie
Gastronomia
Usługi dodatkowe
Informacje dodatkowe
Zasady rezerwacji
Baza hotelowa
Dwór Giemzów dysponuje pokojami o wysokim standardzie.
Standardowe wyposażenie pokoi:
- Łazienka z wanną lub prysznicem
- Zestaw kosmetyków
- Internet bezprzewodowy
- Telewizor
- Telefon
- Suszarka do włosów
- Sejf
- Woda mineralna
Pokoje w Dworze
Nr Pokoju | Rozkład łóżek | Ilość osób w pokoju |
---|---|---|
1 | 1 x łóżko małżeńskie + 1 x łóżko jednoosobowe | 3 osoby |
2 | 1 x łóżko małżeńskie + 1 x łóżko jednoosobowe | 3 osoby |
3 | 2 x łóżko jednoosobowe | 2 osoby |
4 | 1 x łóżko małżeńskie | 2 osoby |
12 | 1 x łóżko małżeńskie | 2 osoby |
Pokoje w Oficynie
Nr Pokoju | Rozkład łóżek | Ilość osób w pokoju |
---|---|---|
5 | 1 x łóżko małżeńskie lub 2 x łóżka jednoosobowe | 2 osoby |
6 | 1 x łóżko małżeńskie lub 2 x łóżka jednoosobowe | 2 osoby |
7 | 1 x łóżko małżeńskie lub 2 x łóżka jednoosobowe | 2 osoby |
8 | 2 x łóżko małżeńskie (sypialnia + salon) | 4 osoby |
9 | 2 x łóżko jednoosobowe | 2 osoby |
10 | 2 x łóżko jednoosobowe | 2 osoby |
11 | 2 x łóżko jednoosobowe | 2 osoby |
Sale weselne
Sala Bankietowa
Układ stołów | Ilość osób | Inne |
---|---|---|
Stoły okrągłe | 80-90 | + parkiet |
Stoły okrągłe | do 120 | + parkiet w salonie z fortepianem lub na tarasie nad stawem |
Stoły w podkowę | 60-70 | + parkiet |
Salon z fortepianem
Układ stołów | Ilość osób | Inne |
---|---|---|
Stoły w podkowę | do 36 osób | + parkiet taneczny w Sali Lustrzanej |
Stoły w kwadrat | do 32 osób | + parkiet taneczny w Sali Lustrzanej |
Stoły okrągłe | do 48 osób | + parkiet taneczny w Sali Lustrzanej |
Stoły mieszane | do 50 osób | + parkiet taneczny w Sali Lustrzanej |
Sala Lustrzana
Układ stołów | Ilość osób | Inne |
---|---|---|
Stoły w podkowę | do 25 osób |
Taras nad stawem
- Małe stoliczki kawiarniane – miejsce relaksu, odpoczynku podczas uroczystości, ok. 30 osób na raz
- Miejsce na ceremonię ślubną
- Miejsce na aperitif
Ceremonia ślubna w ogrodzie
W naszym obiekcie istnieje możliwość zorganizowania ceremonii ślubnej w plenerze. Zadaszony taras nad stawem jest idealnym miejscem na tą okoliczność.
Gastronomia
Poniższe zestawy są przykładowymi propozycjami.
Każde menu ustalamy indywidualnie razem z Państwem podczas spotkania według Państwa potrzeb i oczekiwań.
Przygotowujemy również potrawy na specjalne życzenie – nasz kucharz stara się spełniać wszelkie życzenia kulinarne.
Przykładowe propozycje menu weselnego
Uroczysty obiad
Zupa
- Krem z pieczarek z profitrolkami
Danie główne (podawane na półmiskach)
- Duszony schab w sosie śliwkowym
- Ziemniaki z wody
- Zestaw surówek
Deser
- Sorbet owocowy
II Danie gorące (podawane w kociołku)
- Strogonow z indyka z bagietką
Zimne przekąski (podawane na bufecie)
- Rolada z kurczaka
- Polędwiczki faszerowane
- Tatar wołowy
- Tymbaliki z łososia
- Śledź w śmietanie
- Śledź w oliwie
- Sałatka wiosenna
- Masło, pieczywo
Bufet deserowy
- Ciasta tradycyjne (3-4 rodzaje)
- Owoce sezonowe i egzotyczne
Napoje
- Napoje zimne – pomarańczowe, jabłkowe, wody mineralne
- Napoje gorące – kawa, herbata
Uroczysty obiad
Zupa
- Kołduny w bulionie
Danie główne (podawane na półmiskach)
- Roladki z kurczaka nadziewane szpinakiem
- Bitki wieprzowe w sosie własnym
- Ziemniaki z wody
- Bukiet surówek
Deser
- Szarlotka z bitą śmietaną i gałką lodów waniliowych
II Danie gorące (podawane na półmiskach lub bufecie)
- Szynka pieczona na sposób angielski z kluskami śląskimi
III Danie gorące (podawane w kociołku)
- Żurek staropolski z białą kiełbasą
Zimne przekąski (podawane na bufecie)
- Karczek pieczony
- Schab z morelą
- Roladki ze schabu z farszem porowym
- Tymbaliki drobiowe
- Śledź w oliwie
- Śledź po królewsku
- Rolada norweska
- Sałatka grecka
- Sałatka brokułowa
- Masło, pieczywo
Bufet deserowy
- Ciasta tradycyjne (4-5 rodzaje)
- Owoce sezonowe i egzotyczne
Napoje
- Napoje zimne – pomarańczowe, jabłkowe, wody mineralne
- Napoje gorące – kawa, herbata
Uroczysty obiad
Przystawka
- Rolada norweska
Zupa
- Rosół staropolski z makaronem
Danie główne (podawane na półmiskach)
- Pierś z indyczki w sosie limonkowym
- Schab pieczony sosie własnym
- Ziemniaki z wody
- Kluski śląskie
- Zestaw surówek
Deser
- Sernik wiedeński
II Danie gorące (podawane na półmiskach lub bufecie)
- Gulasz wołowy
III Danie gorące (podawane w kociołku)
- Barszcz czerwony z uszkami
Zimne przekąski (podawane na bufecie)
- Deska staropolskich wyrobów (kiełbasy, kaszanki, wędliny , salcesony, pasztety)
- Karczek pieczony
- Schab z morelą
- Roladki ze schabu ze śliwką
- Roladki ze schabu ze szpinakiem
- Śledź w oliwie
- Śledź w śmietanie
- Sałatka wiosenna
- Jajko na sałatce jarzynowej
- Majoneziki z pstrąga
- Masło, Pieczywo
Bufet deserowy
- Ciasta tradycyjne (4-5 rodzaje)
- Owoce sezonowe i egzotyczne
Napoje
- Napoje zimne – pomarańczowe, jabłkowe, wody mineralne
- Napoje gorące – kawa, herbata
Uroczysty obiad
Przystawka
- Włoskie caprese
- Masło, pieczywo
Zupa
- Krem z warzyw sezonowych (w zależności od pory roku)
Danie główne (podawane na półmiskach)
- Kaczka w sosie śliwkowym na plastrach pomarańczy
- Gnocchi
- Bukiet zielonych sałat
Deser
- Lody waniliowe w gorącej lawie malinowej
II Danie gorące (podawane na półmiskach lub bufecie)
- Zraz wołowy bity w sosie własnym
- Kluski śląskie
- Sałatk z modrej kapusty z bakaliami
III Danie gorące (podawane w kociołku)
- Żurek staropolski z białą kiełbasą
Zimne przekąski (podawane na bufecie)
- Deska staropolskich wyrobów (kiełbasy, kaszanki, wędliny)
- Śliwka z boczkiem i migdałem
- Roladki z polędwicy wieprzowej ze śliwką
- Schab pieczony
- Pasztet z kaczych wątróbek z galaretka porto
- Tymbaliki drobiowe
- Rolada norweska
- Śledź w oliwie
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka grecka
- Pikle
- Masło, pieczywo
Bufet deserowy
- Ciasta tradycyjne (4-5 rodzaje)
- Owoce sezonowe i egzotyczne
Napoje
- Napoje zimne – pomarańczowe, jabłkowe, wody mineralne
- Napoje gorące – kawa, herbata
Uroczysty obiad
Przystawka
- Carpaccio z polędwicy wołowej
- Masło, pieczywo
Zupa
- Krem z warzyw sezonowych (w zależności od pory roku)
Danie główne (podawane na półmiskach)
- Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
- Ziemniaki z wody
- Bukiet surówek
Deser
- Tiramisu
II Danie gorące (podawane na półmiskach lub bufecie)
- Indyk w sosie limonowym z ryżem
III Danie gorące (podawane w kociołku)
- Kołduny w barszczu
Zimne przekąski (podawane na bufecie)
- Deska staropolskich wyrobów (kiełbasy, kaszanki, wędlin, salcesony, pasztety)
- Śliwka z boczkiem i migdałem
- Roladki ze schabu w dwóch kolorach
- Kaczka po tyrolsku
- Pasztet z dzika z żurawiną
- Tymbaliki drobiowe
- Sałatka z grillowanym kurczakiem
- Łosoś wędzony z cytryną
- Szparagi z szynką w auszpiku
- Sałatka z krewetek z cytrusami
- Sałatka grecka
- Pikle
- Masło, pieczywo
Bufet deserowy
- Ciasta tradycyjne (4-5 rodzaje)
- Owoce sezonowe i egzotyczne
Napoje
- Napoje zimne – pomarańczowe, jabłkowe, wody mineralne
- Napoje gorące – kawa, herbata
Dodatkowo proponujemy
Propozycje dodatkowe | |
---|---|
Prosiak nadziewany kaszą i jabłkiem(serwowany w całości, porcjowany przez kucharza przy gościach) | |
Stół Staropolski
| |
Grill w ogrodzie
| |
Beczka piwa 30 l | |
Beczka piwa 60 l | |
Fontanna czekoladowa | |
Wizytówki z imieniem i nazwiskiem gości | |
Menu dla każdego gościa z planem uroczystości | |
Tablica przed wejściem z rozmieszczeniem gości |
Informacje podstawowe
- W cenę wliczone są: obsługa kelnerska, sprzątająca oraz parking dla gości do końca uroczystości
- Dekoracje kwiatowe z białych róż na stołach oraz świece – w cenie. Na życzenie przygotowujemy dodatkowy wystrój kwiatowy.
- Koszt wynajęcia sali uzgadniany indywidualnie.
- Istnieje możliwość wynajęcia całego obiektu na wyłączność
- Kwestie alkoholu uzgadniane są indywidualnie
- Dzieci od 3 do 10 lat – 50% ceny
- Chleb na powitanie GRATIS
- Udostępnienie Młodej Parze zabytkowego Parku do zdjęć plenerowych – GRATIS
- Rezerwacji można dokonać osobiście w Dworze Giemzów
Usługi dodatkowe
- Ceremonia ślubna w ogrodzie
- Dekoracje kwiatowe
- Dodatkowe bukiety (ogród, wejście)
Muzyka
- Pianistka
- Zespół muzyki klasycznej
- Saksofoniści
- Zespół jazzowy
- Kwartet smyczkowy
- Zespół muzyczny z wokalem
- DJ
Transport
- Auto do ślubu
- Bryczka
- Bus 9-osobowy
- Autokar 60 – osobowy
Oświetlenie
- Iluminacja świetlna sali
- Iluminacja świetlna Dworu
- Pochodnie przy wejściu i w ogrodzie
- Pochodnie przy tarasie
- Pochodnie wokół sali
Inne
- Fotograf
- Zespół taneczny
- Pokaz tanga argentyńskiego
- Fajerwerki za stawem
- Casino (wynajęcie 3 stołów do gier hazardowych z krupierem)
- Lot balonem dla Pary Młodej
Zasady rezerwacji
- Warunkiem dokonania rezerwacji terminu imprezy okolicznościowej jest podpisanie umowy oraz wpłata zadatku w wysokości min. 30% wartości zamawianych usług.
- Wszelkie szczegółowe warunki zawiera umowa.
- Załącznikiem do umowy jest:
a. Menu uroczystości
b. Kalkulacja uroczystości
Wszelkie dodatkowe informacje udzielamy drogą mailową lub telefoniczną. Można także skorzystać z formularza kontaktowego. →
Zapraszamy serdecznie
marzec 11, 2017