shadowpark-autostrada-a1-dwor-giemzow-restauracja-hotel-logo
loading
shadow

Park Autostrada

Park Autostrada

Zjazd z A1 nr 23 Łódź Górna

Park przy autostradzie A1 w okolicy Łodzi

Mgliste poranki i pełne słońca popołudnia, to właśnie piękno naszej polskiej złotej jesieni, pełnej kolorów i magii. Zapraszamy do naszego parku, na spacer wśród spadających liści lub chwilę wyciszenia na tarasie nad stawem. To również idealny czas na krem z dyni czy jakże wspaniałe ciasto marchewkowe z naszego przepisu. Owszem, sam też wyczarujesz pyszne ciacho, ale możesz przyjechać do nas i przy aromatycznej kawie skosztować w naszej restauracji tej specjalności naszego Szefa Kuchni Marcina.

Bliżej niż myślisz…

Restauracja i park Autostrada zaprasza. W restauracji Dwór Giemzów, w domowej atmosferze nabierzesz sił na dalszą drogę! Z centrum Łodzi to tylko 15 minut jazdy samochodem. Znajdujemy się tylko 500 metrów od zjazdu z autostrady A1 nr 23 Łódź Górna. Po zjeździe na rondzie drugi zjazd, 500 m i po lewej stronie zobaczysz bramę Dworu w Giemzowie.

shadow

Przepis na ciasto marchewkowe

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 3 szklanki startej marchwi
  • 1 szklanka oleju
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 4 jajka
  • łyżeczka sody
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • łyżeczka mielonego imbiru
  • szczypta soli

Krem:

  • 500g kremowego serka mascarpone
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 10 g cukru z prawdziwą wanilią
  • 100g miękkiego masła

Dodatkowo:

  • 100g orzechów laskowych

Sposób przygotowania:

Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie dolewamy olej i ponownie wszystko miksujemy. Składniki suche: przesianą mąkę, sodę, proszek do pieczenia i przyprawy, mieszamy ze sobą w misce. Łączymy delikatnie z masą, używając miksera na wolnych obrotach. Na koniec dajemy startą marchewkę i mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 24cm i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 min. Upieczony placek zostawiamy do wystygnięcia, następnie przekrawamy na pół.

Miękkie masło ucieramy z cukrem na puszysty krem, stopniowo dodajemy serek mascarpone, delikatnie miksując. Kremem przekładamy ciasto oraz smarujemy jego wierzch, następnie dekorujemy orzechami. Schłodzić w lodówce i smacznego!

shadow
Hotel Restauracja Sale Szkoleniowe Łódź - Dwór Giemzów
październik 22, 2017