Lunch Serwowany
Zapraszamy do skomponowania własnego zestawu z przedstawionych potraw.
Zupa lub Przystawka – jedno do wyboru
- Rosół tradycyjny z makaronem domowym
- Kołduny w barszczu
- Kołduny w bulionie
- Zupa krem Solferino z włoskich pomidorów
- Zupa krem z pieczarek
- Zupa krem z zielonego groszku
- Zupa krem z brokułów z płatkami migdałowymi
- Francuski krem z kalafiora
- Zupa krem ze szparagów ze śmietanką
- Zupa krem z pomidorów z diablotką
- Flaki wołowe
- Koperkowa z knedlikami drobiowymi
- Krem pieczarkowy
- Krem Solferino z włoskich pomidorów
- Łosoś w kapuście pekińskiej
- Pstrąg po florentyńsku
- Pasztet z kaczych wątróbek z galaretką porto
- Ruloniki z szynki ze szparagami z sosem szczypiorkowym
- Łosoś gotowany na parze w musie ogórkowym
- Plater rolad rybnych z sosem tatarskim
Danie Główne – jedno do wyboru
- Schab po ułańsku
- Bitki wieprzowe w sosie własnym
- Rulony z indyka z farszem porowym w sosie aksamitnym
- Duszony schab w sosie śliwkowym
- Cordon blue
- Kotlet schabowy
- Roladki z indyka lub schabu z farszem porowym w sosie aksamitnym
- Rulony z indyka z boczkiem wędzonym i żółtym serem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
- Zraziki z kurczaka z ananasem i żurawiną zapiekane z serem
- Pierś z kurczaka w sosie aksamitnym
- Duszony schab w sosie śliwkowym
- Pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim
- Szynka pieczona na sposób angielski w sosie jabłkowym
- Bitki wieprzowe w sosie własnym
- Udko faszerowane na słodko lub ostro
- Strogonow z polędwiczek wieprzowych
- Golonka zapiekana w piwie
- Udko pieczone
- Pierś z kurczaka w sosie z zielonego pieprzu
- Pieczeń wieprzowa
- Polędwiczki wieprzowe w sosie wermutowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie sojowo-musztardowym
Dodatki
- Ziemniaczki z wody
- Ryż
- Kopytka
- Kluski śląskie
- Kasza
- Surówki
Deser – jeden rodzaj do wyboru
- Owoce flambe na lodowej wanilii
- Tiramisu
- Panna cotta
- Sorbet owocowy
- Szarlotka z bitą śmietaną
- Lody z owocami
Napoje zimne
- Pomarańczowe
- Jabłkowe
- Wody mineralne
luty 5, 2014